Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Мъж от Калековец източи дебитната карта на своя починала позната
Крими Марица Регион

Мъж от Калековец източи дебитната карта на своя починала позната

Мъжът изтеглил около 15 хил. лв.
Мъжът изтеглил около 15 хил. лв.

62-годишен мъж от Калековец е задържан, мъжът изтеглил близо 15 000 лв. от дебитната карта на починала негова позната.

В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата – на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където допреди няколко години живеели заедно със своята майка, но тя се върнала в родината си.

След идването си в Пловдив жената започнала да поддържа връзка със 62-годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на жената.

В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите й в Пловдив, момичетата установили, че от личната сметка на покойната липсва сумата от близо 15 000 лв.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62-годишния мъж, който теглил малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под претекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания.

В хода на последвало претърсване от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено, че са неистински. За извършеното престъпление – използване на данни от чужд платежен инструмент, мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а в утрешния ден предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Работата по документирането на случая продължава от служители на отдел „Икономическа полиция“ Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...