Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » По 2 години условно за пазарджишки сводници, гастролирали в Пловдив
Пловдив Съд и Прокуратура

По 2 години условно за пазарджишки сводници, гастролирали в Пловдив

Двамата сводници в съдебната зала.
Двамата сводници в съдебната зала.

Въртели 3 проститутки, на едната от тях не платили нищо и тя ги издала

Ваня ДРАГАНОВА

По 2 години затвор с 4 години изпитателен срок и  по 10 000 лв. глоба са наказанията на братятат сводници Борислав и Заприн Калови. Те са от Пазарджишко, но работели в Пловдив, защото тук е пазарът е по-голям. Въртели 3 проститутки, 2 от които им били любовници. Снимали Анка, Румяна и Катя и качвали техни разголени снимки в интернет, карали ги по адресите на клиентите , предлагали и база в жилище в Оазиса в „Тракия“. Тарифата била 40-50 лв. за половин час и 80-100 за цял. Момичетата нямали против да проституират, насилие над тях от страна на братятат е имало. Само че Борислави  Заприн в един момент се изкушил да дават от заработеното само на любовниците си, а на третата проститутка не плащали нищо. Тя се ядосала и на 28 декември 208 г. завели полицията в апартамента в „Оазис“ и двамата сводници били задържани.

Борислав и Заприн Калови признаха вината си и обявиха, че съжаляват. „Винаги когато питам подсъдим дали признава вината си, адвокатът му започва да кима толкова усилено, като че ли сам прави признание. Но това е, защото адвокатите горите с делата на клиентите си“, заяви съдия Елена Герцова. Признанията гарантират намаляване на наказанието с една трета, а тъй като двамата сводници не са осъждани досега, стартовото наказание беше 3 години условно. Защитата им настоя те да не бъдат наказвани и с глоби, защото имат по 2 деца, за които се грижат. Съставът обаче определи и парични санкции, въпреки че те нямат имущество и събирането ще е трудно.

„Наясно съм, че няма да платите тези глоби, но в следващите 4 години бъдете много внимателни, защото, ако пак бъдете осъдени на затвор, ще излежите и тези 2 години условно“, обясни им на финала на делото съдия Герцова после сподели, че винаги казва това на подсъдимите, но те рядко я слушат.

В апартамента в „Тракия“ са намерени и 63 презерватива, които ще бъдат унищожени като вещи без стойност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...