Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Управителят на „Св. Мина“ стана доброволец в COVID отделението
COVID-19 Важно Градът Здраве

Управителят на „Св. Мина“ стана доброволец в COVID отделението

проф. д-р Петър Петров
проф. д-р Петър Петров

Мария МОРУНОВА

Управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров стана доброволец в COVID отделението на болницата. „Липсата на кадри, колегите надработват графиците си и то много. Това е  едната причина, заради която реших да стана доброволец. Другата – лоша координация. Имаме колеги от други отделения, които като са свободни идват и помагат, но не е достатъчно, губи се и координацията между тях. Трябва да има някой, който да наблюдава работата“, така аргументира проф. Петров решението да стане доброволец в болницата, която ръководи.

Миналата седмица лечебното заведение обяви място за медицинска сестра, все още такава няма. Липсват и лекари – 10 души биха обезпечили работата на COVID отделението, докато бъдат осигурени се разчита на помощ от други отделения, както и на доброволци.

„Призовавам всеки, който има желание, да се включи“, отправи апел проф. Петров.

Той обясни, че болницата има достатъчно предпазни средства – маски, ръкавици, защитни облекла. Не така стоят нещата с апаратурата. „Имаме нужда от няколко кислородни поста, както и нов апарат, чрез който от дистанция сестра или лекар може да следи пациент, но е скъп и към момента не можем да си позволим, но ще се търсят опции“, допълни проф. Петров.

Към момента в COVID  отделението има 11 пациенти и 19 свободни легла, вчера пациент е бил изписан.

Още

МБАЛ „Св. Мина“ с дарителска кампания в борбата с COVID-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...