Quantcast
Новини Пловдив » България » Красимир Вълчев: 15 училища в страната минават изцяло на онлайн обучение
COVID-19 България Важно Образование

Красимир Вълчев: 15 училища в страната минават изцяло на онлайн обучение

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев

15 училища в страната са изцяло на онлайн обучение. Най-много те са в София, останалите са в Търговище, Шумен, Русе. Това заяви министърът на  образованието Красимир Вълчев на редовния брифинг на Министерство на здравеопазването за ситуацията с коронавируса.

„Най-голям процент карантинирани ученици има в София. Към днешна дата съм разрешил на всички училища, които са подали искания, да минат на обучение в електронна среда. Броят им е 15, но очаквам да станат повече“, обясни министърът.

Той припомни, че има смъртни случаи в системата и призова всички да бъдат отговорни и да помогнат на лекарите да се справят със ситуацията.

Според Вълчев заболеваемостта в училищата е на същото ниво като това в големите фирми и предприятия. Той смята за разумно решението за онлайн обучение в гимназиален етап, където то е ефективно, за разлика от учениците в начален етап, при които онлайн обучението не дава резултат.

„Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто. Не трябва да величаем онлайн обучението, тъй като то има пропуски. В момента ситуацията е такава, че няма единна формула, няма единно решение. Продължавам да съм на мнение, че училищата не трябва да се затварят първи и трябва да се действа локално. Факт е, че положението се влошава и моите аргументи стават все по-леки. Ситуацията наложи решения, няма лесна формула”, каза още Вълчев.

Той даде за пример Франция и Германия, които също оставиха училищата си отворени. Министърът обясни, че се следят 16 страни, за да се вземе адекватно решение и у нас. От тях само 3 са избрали да затворят училищата.

„7-8 пъти по-малка е заболеваемостта сред учениците в сравнение с учителите“, разкри министърът./ПловдивПрес

Още новини по темата

Проф. Кантарджиев: Никой не се е задушил от маската

Картата на България в червено, на второ място сме по заболеваемост на Балканите

Д-р Симидчиев: 1,5 млн. българи не обръщат внимание на мерките

Новите мерки срещу COVID-19, които влизат в сила от днес

Спират присъствените занятия в гимназии и университети за 14 дни

Още нагоре – 2760 новозаразени, 27,74% от пробите, 36 починали

Доц. Мангъров за COVID-19: Лечението с антибиотик е като да си гипсираш крака, преди да го счупиш

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...