Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Купуват нова техника за депото за битови отпадъци в Асеновград
Асеновград Регион

Купуват нова техника за депото за битови отпадъци в Асеновград

Депото за отпадъци в Асеновград
Депото за отпадъци в Асеновград

Ще бъдат закупени нови компактор и булдозер за нуждите на депото за твърди битови отпадъци. Това решение се взе след среща между кмета на Асеновград Христо Грудев и кметовете на петте общини, участващи в сдружението за депото за твърди битови отпадъци.

Повод за това е, че старите машини вече са силно амортизирани. С новият булдозер ще бъдат пробутвани отпадъците, а ролята на компактора ще е да ги уплътнява. Целта е постигане на необходимата плътност, съгласно изискванията на комплексното разрешително на ДТБО. Новите машини ще са с много по-голям коефициент на производителност, което ще доведе до икономии при разходи, както за гориво, така и на човешки труд.

Предложението на администрацията за закупуване на оборудването бе одобрено от Общински съвет – Асеновград. За закупуването на новите машини ще бъде проведена процедура по Закона за обществените поръчки. Сумата за 1 брой компактор, с тежест на машината – 32 тона, ще е в размер до 733 437 лева без ДДС.
За 1 брой булдозер с тежест на машината до 23 тона пък ще бъдат отделени до 600 440 лева без ДДС. Така, общата сума, която ще бъде ползвана, е в размер на 1 333 877 лева. Парите са обезпечени от натрупаните средства от отчисленията, които всяка от петте общини внася за депониране на отпадъците си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...