Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Община „Родопи” затяга мерките в борбата с COVID-19
COVID-19 Здраве Регион Родопи

Община „Родопи” затяга мерките в борбата с COVID-19

По-строгите мерки бяха начертани на заседание на Оперативния щаб.
По-строгите мерки бяха начертани на заседание на Оперативния щаб.

Нови, по-строги, мерки въвежда Оперативният кризисен щаб за превенция на разпространението на заразата от коронавирус в Община „Родопи”. Те се налагат поради отчетената тревожна тенденция на разпространение на CODID-19 в страната, повишения брой на положителни случаи на заболели и контактни лица. Мерките бяха поставени и одобрени на заседание на Общинския кризисен щаб, което се проведе днес. Председател на щаба е заместник-кметът на „Родопи” Владимир Маринов.

Задължително е носенето на лични предпазни средства от персонала в детските градини и посетителите в пенсионерските клубове по населените места. Контролът за прием на деца в детските заведения се засилва, като на децата ще се мери температурата всеки ден преди влизане в сградата. Дезинфекция ще се извършва на всеки час на подовите настилки и дръжките на вратите, като общината е осигурила необходимия брой препарати. Ще бъдат раздадени и 1000  маски, които ще се разпределят сред персонала в детските градини и яслените групи.

По график ще бъде направена цялостна дезинфекция на административната сграда на общината, кметствата по населените места, детски и учебни заведения, пенсионерските клубове. Ще бъдат заделени и близо 10 хиляди лева за закупуване на електронни дозатори за дезинфекция, които да се поставят на входовете им.

В пенсионерските клубове ще се влиза задължително с маска, а на маса се допускат максимум по четирима души.

В помещенията на Центъра за услуги и информация в административната сграда на „Родопи” ще се допускат по двама души. Обслужването ще се осъществява по един на гише, като изчакването ще бъде отвън на необходимата дистанция.

Ръководството на общината ще прецени и набор от услуги, които могат да бъдат извършвани по електронен път, чрез кметствата по места. Вече са закупени и доставени пластмасови защитни екрани, които ще се монтират в помещенията, където се обслужват граждани. По този начин ще се ограничи пътуването на жителите на общината до административната сграда в Пловдив, ще се намали потокът и струпването на граждани пред сградата на улица „Софроний Врачански” 1А.

От началото на пандемията от коронавирус до днес карантинираните лица в Община „Родопи” са 1558. На 1441 души вече им е изтекла карантината, а 102-ма все още са в изолация. 70 души са на домашно лечение, а след диагностициране за 8 се е наложила хоспитализация.

Излекуваните са 131 лица.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...