Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Урок в парк „Каменица“ за чистотата на въздуха СНИМКИ
Образование

Урок в парк „Каменица“ за чистотата на въздуха СНИМКИ

Седмокласници от СУ "Патриарх Евтимий" се събраха при пункта за измерване чистотата на атмосферния въздух
Седмокласници от СУ "Патриарх Евтимий" се събраха при пункта за измерване чистотата на атмосферния въздух

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда изнесоха урок по актуалната тема за чистотата и мониторинга на атмосферния въздух пред учениците от клуб „Приятели на науката“ към СУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Пловдив с ръководител г-жа Божинова.

Седмокласниците се събраха в парк „Каменица“ при пункта за измерване чистотата на атмосферния въздух, където с любопитство изслушаха поднесената им информация и задаваха въпроси на специалистите.

Младите любители на науката се запознаха с основните измервани показатели в станцията, която извършва непрекъснати замервания – серен диоксид, азотни оксиди, озон, бензен и фини прахови частици.

Научиха, че прахът е основен замърсител на въздуха, негови източници са битовият сектор, транспортът и промишлеността, а през отоплителния сезон главната причина за замърсяването е изгарянето на твърди и течни горива в бита.

На най-любопитните ученици беше дадена възможността да разгледат и апаратурата, с която се извършва мониторингът, а всички получиха информационни материали по темата.

Урокът премина при стриктно спазване на задължителните противоепидемични мерки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...