Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Вдигат заплатите в Община „Родопи“ с 10% от догодина
Важно Общество Регион Родопи

Вдигат заплатите в Община „Родопи“ с 10% от догодина

Кметът на "Родопи" Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов
Кметът на "Родопи" Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов

С 10% по-високи заплати ще получават всички служители в Община „Родопи” от Нова година. Промените ще влязат в сила с новия бюджет.

Новината оповести кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов по време на среща с кметовете и кметските наместници по населените места на територията на общината. На нея присъства и заместник-кметът на общината Владимир Маринов. Срещата беше по настояване на кметовете на всички 21 села и във връзка с докладна записка, подписана от тях. Идеята е да се оптимизира работата на кметствата и да се постигнат по-добри резултати .

Пред ръководството на общината кметовете на населените места настояха за по-голяма оперативна самостоятелност. Те поискаха да разполагат с определи средства за неотложни и аварийни ремонти. Досега практиката е пари да се отпускат след депозирана докладна и одобрение, което забавя изпълнението. „За две торби цимент, за счупен капак на шахта или за подмяна на два бордюра сега се налага да пишем докладни и да чакаме”, аргументираха се кметовете на селата. От догодина големите села в общината ще разполагат със сумата от 500 лева, средните села – Златитрап, Оризари, Кадиево и Храбрино с 300 лева месечно, а за всички балкански села ще се отпускат по 100 лева за текущи нужди.

„Това е добре за всички, защото хората ще виждат, че се реагира бързо”, коментира кметът Павел Михайлов.

Със заповеди се връща  правото на кметовете по селата да назначават и контролират работата на младшите експерти по кметствата, както и да получават своевременно информация за резолюциите на техни докладни.

За по-голяма ефективност в работа си те настояват още за постоянен контрол върху фирмите превозвачи на територията на общината, капиталовата програма за всяка следваща година да бъде подлагана  на предварително  обсъждане, да се предприемат действия за облагане на всички търговски обекти с данък смет.

„Предприели сме действия и още в началото на мандата беше създадена комисия, която извършва проверки и призовава собствениците доброволно да регистрират имотите си. Имаме успех и въпреки пандемията, до този момент събираемостта в общината е с близо 800 хиляди лева повече в сравнение с 2019-та”, обясни заместник-кметът Владимир Маринов. Той коментира , че една от задачите, които има новото ръководство на „Родопи”, е да подобри работата на администрацията не само с гражданите, но и между отделите, но призова за толеранс и разбиране.

„Тази малка администрация, с това нарастващо население, затруднява служителите. Стараем се да накараме служителите да работят с качество и в срок”, каза той.

Резултат от срещата беше и решението веджъж месечно ръководството на общината и кметовете да обсъждат възникнали проблеми.

„Смятам, че тази среща беше ползотворна за всички. Вие сте избрани от хората така, както и аз. Политическите цветове бяха до изборите, оттам нататък работата е съвместна. Обещали сме, че ще служим на хората и в полза на техния по-добър живот като жители на „Родопи”, обобщи кметът  на общината Павел Михайлов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...