Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Д-р Грудев победител в „Демографска политика и „ин витро“ програми“ от конкурса „Кмет на годината“
Асеновград Регион

Д-р Грудев победител в „Демографска политика и „ин витро“ програми“ от конкурса „Кмет на годината“

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев спечели първото място в категорията „Демографска политика и „ин витро“ програми“ – част от конкурса „Кмет на годината“, организиран от платформата kmeta.bg. В страницата си във Facebook градоначалникът изрази огромна благодарност към всички, които са го подкрепили. В категорията, Асеновград се състезаваше в класацията за големи общини, редом до Бургас, Пловдив, Варна, София и още десетки други. „Искам да благодаря на всички, които са избрали категорията „Демографска политика и „ин витро“ програми“. За мен това е голяма чест и отговорност, като кмет на Асеновград, да получа приз точно в тази категория, защото децата са най-ценното и скъпото в живота на всеки човек“, написа доктор Грудев.

През 2020 г. са постъпили общо 15 заявления за отпускане на помощта и всички са одобрени. По предложение на администрацията, Общински съвет – Асеновград, отдели по 2 000 лева за всяка двойка и семейство. Т.е. само за тази година, към днешна дата, са отпуснати 30 000 лева, въпреки ситуацията с разпространението на коронавируса. Осем от двойките са усвоили средствата. На останалите седем вероятно им предстои процедура. „Всички се надяваме тя да завърши успешно“, сподели кметът на Асеновград. Общо пет са бебетата, които се очаква да се родят до края на годината в община Асеновград, именно по програмата за подпомагане. Дори една от бъдещите майки е бременна в деветия месец и очаква своята рожба съвсем скоро – до няколко дни.

Кметът на Асеновград поздрави и организаторите на нестандартната инициатива. „С този конкурс платформата „kmeta.bg“ обединява хората в една обща кауза и в същото време, популяризира дейността на градоначалниците и техните екипи. Защото често усилията им остават невидими, докато резултатът от работата не стане факт. А реализираните успехи са дело на съвместния труд между кмета и служителите, на които той се е доверил. Най-искрено желая успех на “kmeta.bg”, а на всички кметове в България пожелавам безпроблемно управление и нека дадем всичко от себе си, за да се справим заедно в битката срещу COVID-19“, каза  по време на церемонията по връчване на наградите д-р Христо Грудев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...