Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Каназирева: Апелирам за отговорност и спазване на мерките!
COVID-19 Градът Мнения Пловдив

Каназирева: Апелирам за отговорност и спазване на мерките!

Дани Каназирева
Дани Каназирева

Апелирам за отговорност и спазване на мерките! Вече виждам как се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила – да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване. Това заявява областният управител Дани Каназирева. Тя се обръща към жителите на Пловдив и областта с апел за лична отговорност.

 

Уважаеми жители на Пловдив и областта,

Обръщам се към Вас с притеснение и апел за лична отговорност!

Вече виждам как се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки. Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата.

Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила – да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване.

Напълно против съм за пълно затваряне и въвеждането на вечерни часове, защото това ще нанесе голям удар върху икономиката ни, а и ще доведе до огромна паника и всеобща психоза. А и истината е, че когато липсва и елементарна отговорност – лична и колективна, нито една мярка няма да е ефективна. Мерките в България са най-леките в Европа, но и дори и тях не спазваме, и по този начин нанасяме вреда както върху самите нас, така и върху икономиката и здравната си система. Вече съм разпоредила проверки, но няма как да сложим полицай до всеки един. Отговорността е обща. Затова отново апелирам за отговорност и спазване на мерките!

За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред.
Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици.
Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия.
Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло.
Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми.
Нашите семейства също имат нужда от нас.

Бъдете здрави!

Дани Каназирева
Областен управител на Област Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...