Quantcast
Новини Пловдив » България » Окончателно: Обвинението срещу Лютви Местан отива на поправителен
България Съд и Прокуратура

Окончателно: Обвинението срещу Лютви Местан отива на поправителен

Лютви Местан
Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд  потвърди  определението на Окръжен съд – Кърджали, с което обвинетелният акт срещу Лютви Места и Юсеин Ахмед за катастофата, в която загина бебе, е върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени нарушения на процесуалните правила.

Срещу Местан и Ахмед, който е баща на починалото дете, е повдигнато обвинение, че на 14.04.2019 г. на разклона за с. Загорско, област Кърджали, при управление на МПС, всеки от тях е нарушил правилата за движение и при условията на независимо съпричиняване с другия е причинил смъртта на шестмесечно бебе.

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд  – Кърджали, че в хода на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правата на пострадалите.

На първо място това са майката и братчето Б. А. на загиналото момиченце, които са били представлявани от адвокати, които са били адвокати и на бащата – обвиняемия  Ю. А. Това е основание за отвод.

На братчето Б.А. не е бил назначен особен представител – адвокат, въпреки противоречивите му интереси с тези на баща му, обвиняемия  Ю. А.

Пловдивският апелативен съд  прецени, че органите на досъдебното производство не са установили и в пълнота кръга на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които  също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от деянието.

Определението на Пловдивския апелативен съд  е окончателно.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...