Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Превозвачите глобени с над 500 000 лв. за пропуснати курсове и спирки
Пловдив Транспорт

Превозвачите глобени с над 500 000 лв. за пропуснати курсове и спирки

Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов
Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов

Ваня ДРАГАНОВА

Превозвачите са глобени с над 500 000 лв. за пропуснати курсове и спирки през последната година, съобщи по време на отчета си зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. За неизпълнен пробег  санкциите са за над 475 000 лв., а за подминати спирка – за над 87 000.

„Подготвяме обществена поръчка, чрез която да надградим съществуващата електронно-билетна система. До средата на следващата година е реално да може да се плаща чрез дебитни и кредитни карти, мобилни приложения, есемеси, ще има и възможност за плащане и с монети, като билетите ще се купуват от шофьора.  Но в тази епидемия е добре да се ограничат максимално плащанията в брой“, каза Чонов. По обществената поръчка все още се работи и на този етап от общинаат не могат да посочат каква ще е стойността ѝ. Правната дирекция на общината подготвя иск срещу испанската фирма „Индра“ за електронната система в градския транспорт, която така и не проработи, но Тодо Чонов не посочи размера му.

Община Пловдив ще създаде ново търговско дружество, което да събира приходите от билети. Сега постъпленията се събират от превозвачите, но по договор те трябва да получават заплащане на километър, което предполага продажбата на билети да се осъществява от общината.

650 000 лв. са загубите на Община Пловдив заради отменената такса за Синята зона по време на извънредното положение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...