Quantcast
Новини Пловдив » България » Каракачанов: С коминтерновско удряне по масата Северна Македония няма да влезе в ЕС
България Политика

Каракачанов: С коминтерновско удряне по масата Северна Македония няма да влезе в ЕС

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отрече да има натиск върху нас от страна на Германия по отношение на Северна Македония.

„Дали Северна Македония ще бъде част от ЕС зависи от тяхното отношение към общата ни история. Няма как с подобно коминтерновско мислене, с подобно тропане по масата да се случат нещата. Те тропат на много врати, не само на Германия. Не им прави чест, идвайки в България да търсим разговори за компромис, след като отидат в Брюксел и в някои европейски столици зад гърба да говорят неверни и обидни неща спрямо България, коментира пред bTV Красимир Каракачанов.

България трябва да се държи достойно, за мен клякане на Скопие сега ще е равносилно на това утре да си създадем проблеми, обяви лидерът на ВМРО по повод отношенията ни със Северна Македония.

На въпрос дали клякаме на Скопие заради Германия Каракачанов отговори: Дали ще клекнеш на едните или на другите, това означава да вкараш вълка в кошарата и утре да си имаме проблеми с претенции за македонски малцинства. Утре ще искат населението в Кюстендилска и Благоевградска област да учи измисления от 1945 г. език, обяви Красимир Каракачанов.

Според него армията може да се включи с транспортните си средства и полевите си болници. „Не мисля, че е дошло време да разпъваме полеви болници. Ще е по-ефикасно да се използват първо почивни бази и хотели“, каза министърът на отбраната.

Той напомни, че големият проблем е в недостига на медици. Каракачанов обяви, че в Министерството на отбраната  военни и цивилни, заразените с коронавирус са около 300 души.

„Има няколко висши офицери, единият от които е изписаният вече ген. Петров (ген. Димитър Петров, началник на ВВС). Има още няколко висши офицери, които все още са на лечение в болница, уточни министърът на отбраната. Самият Каракчанов беше поставен под карантина като контактно лице на ген. Петров.

Заради казуса се стигна и до напрежение между правителството и президента Румен Радев. Държавният глава също беше в контакт с началника на ВВС, но въпреки това отиде на посещение в Талин, което беше прекратено от домакините заради информация, че Радев е контактувал със заразен с COVID-19. Президентът обвини „доброжелатели“в България, че са му спретнали активно мероприятие.

По-добре, вместо да развиваме конспиративни теории – кой го е създал, по-добре да избегнеш една неприятна ситуация, каквато е да се разболееш от COVID-19, коментира Каракачанов.На въпроса дали е трябвало държавният глава да бъде поставен под карантина той отговори: „Би следвало сериозно да се замисли по този въпрос“.

Той напомни, че много от участниците във форума „Три морета“ са се включили дистанционно заради пандемията./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...