Quantcast
Новини Пловдив » България » Валери Симеонов със сигнал до Гешев за купона в „Сохо“
България Важно Градът

Валери Симеонов със сигнал до Гешев за купона в „Сохо“

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Заради шумен купон на общинския съветник Кирил Търев  в клуб „Сохо“ в Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде сигнал до МВР шефа Христо Терзийски, здравния министър Костадин Ангелов и главния прокурор Иван Гешев.

Както вече ПловдивПрес съобщи на 2 ноември в заведението е организирано парти за рождения ден на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“.

Валери Симеонов посочва, че партито е протекло при грубо нарушаване на заповедите на здравния министър.

Присъстващите не са носели маски, нито са спазвали физическа дистанция, а напротив дансингът е бил пълен с хора, пише зам.-председателят на парламента.

Освен това шумът от силата музика е тероризирал околните сгради след 23.00.

Поне три сигнала са подадени в полицията от недоволни граждани. От Шесто районно в Пловдив няколко пъти са изпращали полицаи.

При поредното им отзоваване на сигнал около 1,30 ч. полицаите не са наложили полицейско разпореждане за прекратяване на шума, както е по закон.

Недоволните са попитали защо не са прекратили шума, а униформените са обяснили, че на партито присъстват високопоставени лица, поради което те отказват да изпълнят законовите си задължения.

„Става въпрос за организатора на мероприятието общинския съветник Кирил Търев, управителя на „Напоителни системи“ в Пловдив Петко Димов и зам.-кмета по транспорта Тодор Чонов – бивш дългогодишен полицейски служител“, пише Симеонов.

От общината отрекоха зам.-кмет да е присъствал на тържеството.

Симеонов настоява от МВР шефа да извърши проверка спрямо неговите подчинени и да уведоми здравния министър за нарушенията на ограничителните мерки, за да бъда санкционирана дискотеката.

От главния прокурор Иван Гешев Симеонов иска да бъде направена проверка за корупционна практика, защото не за първи път полицаи отказват да изпълнят законовите си задължения, когато това е в ущърб на крупни бизнесмени или влиятелни местни политици./ПловдивПрес

Глобяват „Сохо“ с 3000 лв.

Клуб „Сохо“ предоставен за партито с изричната уговорка за край в 23,30

Купонът цяла нощ в „Сохо“ бил изненада за рождения ден на съветника Кирил Търев

Полицията започна проверка по случая с клуб „Сохо“

Сигнал до всички институции за грубото нарушаване на мерките в клуб „Сохо“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...