Quantcast
Новини Пловдив » България » Симеонов иска затягане на мерките: Чувалите с трупове ще станат факт и у нас
България Важно

Симеонов иска затягане на мерките: Чувалите с трупове ще станат факт и у нас

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Здравната система е опасно претоварена. За това предупреди в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той поиска затягане на мерките. „Трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия, дори спортните, защото те са едни гнезда на заразата. Трябва да се ограничат и учебните занятия за учениците след 4 клас”, смята Симеонов.

„Винаги съм призовавал за спазване на мерките. Не става въпрос за затваряне на държавата, в момента няма смисъл от него. Има препоръки, които могат да помогнат на вече претоварената здравна система”, коментира Симеонов.

За икономиката обаче той заяви, че избягва да препоръчва мерки. Здравната система е пред срив и ще става още по-зле. Ще стане така лекарите да решават кой да живее, заради безотговорността на хората. Никой не иска да плаши хората, нека аз да го направя. Чувалите с трупове бяха факт в чуждите болници, ще станат факт и в България, предупреди Симеонов. Според него мерките закъснявали. Положението е много сериозно и ние трябва да настояваме за ограничителни мерки, каза още Симеонов.

„Няма политици, които биха желали да вземат непопулярни действия преди избори. Обществото трябва да бъде задължено – да има мерки, които да се спазват, и да се налагат санкции. Премиерът също е сериозно потърпевш от това заболяване. Преди ден му предложих да се приемат по-сериозни мерки, каза още лидерът на НФСБ.

Спорен деног не трябва  да има и ограничаване на икономиката. Голям проблем е също, че има лекари, които отказват да вършат задълженията си, също и медицински сестри, коментира той.

Симеонов обясни, че трима са депутатите от НФСБ с коронавирус, като единият е в сериозно състояние./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...