Quantcast
Новини Пловдив » България » И такситата се включват в битката с коронавируса
COVID-19 България Важно Здраве

И такситата се включват в битката с коронавируса

Таксиметрови коли, архив
Таксиметрови коли, архив

И такситата се включват с битката срещу коронавируса. Част от тях ще имат право да извозват пациенти с COVID-19 до болниците.

Таксиметровите шофьори вече са подготвили специални автомобили, с които да превозват болни от COVID-19, в случай, че не достигат линейки. Предстоят обаче още разговори с Министерството на здравеопазването и още подготовка, съобщава БТВ.

Кирил Ризов е един от първите доброволци сред шофьорите на таксита в София. „Трябва да изпълним гражданския си дълг. Правителството в прав текст ни попита. Ние осигуряваме автомобили, но те трябва да отговарят на определени условия. Трябва да има задължително преграда между предните и задните седалки. Вътре на задната седалка може да се вози болният с придружител“, обясни той.

В понеделник на среща при министъра на здравеопазването всяка фирма за таксиметрови услуги ще подаде бройката на доброволците, които могат да участват тази инициатива

„Връзката със спешните центрове ще става по телефона, като диспечери ще се свързват с такситата. Идеята е те да не поемат тежки случаи, които да изискват шофьорите да са облечени в предпазни облекла тип космонавти. След като болният и придружителят му са оставени в някоя болница, шофьорът на таксито дезинфекцира колата“, обясни още Кирил Ризов.

Според него всеки път когато се качи клиент в таксито, не може да се посочи дали той е заразен или не, така че винаги има риск.

Още

Лек спад на заразата – 3754 нови случаи, 52 починаха
Разкриват по 200 COVID легла в големите болници
Дончев: Каква ползва от още мерки, ако не се спазват?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...