Quantcast
Новини Пловдив » Важно » МБАЛ „Св. Мина“ става само за ковид болни
COVID-19 Важно Градът Здраве

МБАЛ „Св. Мина“ става само за ковид болни

Проф. д-р Петър Петров и Дани Каназирева
Проф. д-р Петър Петров и Дани Каназирева

Общинската МБАЛ „Св. Мина“ става само за ковид болни, съобщи областният управител Дани Каназирева. Решението е везето по две причини – в тази болница към момента има 23-ма пациенти, извън отделението за коронавирус, които лесно може да бъдат преместени, а и здравното заведение се намира на удобно като комуникации място.

Нови 142 легла са болни с коронавирус са разкрити в Пловдив, а още три болници вече ще приемат пациенти с тази диагноза  – „Тримонциум“, „Парк Хоспитал“ и „Медлайн“. С новите легла и включването на МБАЛ „Св. Мина“ леглата стават 889. „Това не са малко легла, но ако всички с положителна проба решат да влязат в болница, няма да издържим“, предупреди Каназирева. В бившата Окръжна болница пък са заделени 16 стаи за пациенти, за които има само съмнения, но не и доказана диагноза коронавирус.

„Трансформирането на болницата само за ковид ще стане за 1 седмица, част от болницата ще бъде само за хора, за които съмнения, но няма потвърден PCR“, обясни управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. Кардиологичното отделение на болницата ще бъде преместено в базата на ул. „Весела“. Д-р Петър Петров ще разговаря днес с лекарите от МБАЛ „Св. Мина“ и ако част от тях не искат да лекуват пациенти с ковид, той ще се обърне към Областния кризисен щаб за комадироване на медици от други здравни заведения.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...