Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пловдив отчуждава 7 имота за над 1,2 млн. заради пробива под Ценрална гара
Градът Пловдив

Пловдив отчуждава 7 имота за над 1,2 млн. заради пробива под Ценрална гара

арх. Невена Балчева
арх. Невена Балчева

7 имота трябва да бъдат отчуждени, за да се реализира пробивът под Централна гара. След преговори тези имоти Община Пловдив ще придобие срещу 1 265 436 лв. или по 230 лева за квадрат. Това стана ясно от отчета за първата година от мандата на зам.-кмета по устройство на територията арх. Невена Балчева.

Според меморандум между общината и НКЖИ до започване на строителството Община Пловдив трябва да придобие тези 7 имота.

За първата година от мандата арх. Балчева отчете трудната работа по промяната на Общия устройствен план (ОУП) на Пловдив – първо обсъждането му с гилдиите, както и полседвалите обсъжданията на плана по райони. „Отново се откриоха важни проблеми – зелена система, транспорт и т.н. Всичко това ще е анализирано, обсъдено и максимално застъпено в ОПУ“, подчерта тя.

По думите й в дирекция „Устройство на територията“ за годината са процедирани и поредица от ПУП-ове, те са 497 хектара, сред тях са план северно от Панаира, план за пробива под гарата, за кв. „Захарна фабрика“ и др.

Инвестиционни намерения са стартирали – 305, изддаени са строителни разрешения, 262 са строителните площадки.

Събрани са над 717 хил.лв. от такси за разглеждания на инвестиционни намерения, разрешителни и т.н.

В дирекция „Общинска собственост“ за една година е съставила 441 акта за публична и частна общинска собсвеност. В дирекцията продължава работата по принудително отчуждаване на имоти по бул. „Северен“ във втория му етап. Проучват се в момента всички имоти, които ще бъдат засегнати от отчуждаването. Проучват се и имотите за отчуждаване за разширяването на бул. „Васил Априлов“ и др.

От наеми на общински жилища са събрани 1 481 000 лв. за периода 2018-2019 г. Общо събраните приходи от наеми на жилищни и нежилищни имоти са 2 153 000 лв., предстои на търг да се отдадат имоти за 1 350 000 лв.

Балчева отчете още предстоящата промяна на визията на пазара на ул. „Младежка, сключените спортни концесии, както и спечелено дело срещу спортен комплекс „Векта“.

 

Още

Архитектите Невена Балчева и Димитър Ахрянов отчитат първата година от мандата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...