Quantcast
Новини Пловдив » България » Лекар избухна: 10 линейки чакат, лекари се молят, пациенти плачат
COVID-19 България Важно Здраве

Лекар избухна: 10 линейки чакат, лекари се молят, пациенти плачат

Детето е починало на път за болницата
Линейка

10 линейки пред входа на болницата, лекари се молят, пациенти плачат, непоносима гледка. Това написа в социалните мрежи шефът на МБАЛ „Св. София“ – Христо Мазнейков. В няколко реда той направи дисекция на проблемите в здравната ни система, породени от кризата с коронавируса.

Д-р Мазнейков коментира, че е ядосан, защото не може да понесе гледката на умиращи хора, които не могат да бъдат приети и лекувани в здравни заведения.

„Знаехме, че ще се стигне до взрив на болните, когато децата тръгнат на училище. Тона не зависи от нас. Бяхме предупредени. Постът ми беше предизвикан от това, което видях. Пред болницата ни имаше 10 линейки, колеги се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима гледка за един лекар. Трябва да се обединим.

По тази причина предложих да предоставим нашата болница на държавата и в нея да се лекуват само пациенти с коронавирус. Лечебното заведение има около 400 легла. Трябват обаче медицински работници. Тоест, трябва да се направят графици, да се командироват лекари“, посочи Мазнейков пред Нова тв.

Той обясни, че се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева.

„Не успях да се свържа с проф. Костадин Ангелов. Вероятно той е под огромно напрежение в момента. Г-жа Жени Начева ми благодари и каза, че ще видят какво може да направят“, каза шефът на МБАЛ „Света София“.

Д-р Мазнейков допълни, че координационният център прави каквото може, но това е огромна пандемия и е трудно да се справим. /ПловдивПрес

Още

След ултиматума на Каназирева: Важно заседание в Карлово, решават за болницата

Демонстрират новата система за свободните COVID легла

Кардиолог: Лекарства срещу холестерол помагат при коронавирус

Всеки трети тестван е заразен с коронавирус

Трагедия в София! Мъж с инсулт почина след отказ да бъде приет в две болници

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...