Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Още 22 легла в „Св. Мина“, екипи от частни болници ще й помагат (ОБНОВЕНА)
COVID-19 Здраве Пловдив

Още 22 легла в „Св. Мина“, екипи от частни болници ще й помагат (ОБНОВЕНА)

Екипи приемат спешните обаждания
Екипи приемат спешните обаждания

Болнцица „Св. Мина“ е избрана за COVID такава заради локацията й. Там от самото начало е заявено, че няма да се настаняват тежки пациенти, а ако някой от настанените се влоши, ще бъде транспортиран до болница, която приема тежки пациенти с коронавирус.

От днес в лечебното заведени са разкрити още 22 легла, екипи от две частни болници ще бъдат командировани там, за да помагат. Това стана ясно от брифинга на Дани Каназирева, която допълни, че апелира от общинската администрация да повишат възнагражденията на медиците в „Св. Мина“.

По отношение на липсата на респиратори в МБАЛ „Св. Мина“, тя отново подчерта, че болницата не е за тежките случаи с коронавирус.

„Ще предложа и всяка болница да има заделен процент, според броя на разкритите легла за COVID, който да бъде пазен за Спешна помощ, за да няма обилколки от болница в болница“, допълни Каназирева.

Днес тя и шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов демонстрираха как функционира новата електронна система за COVID леглата в Пловдив и областта.

Тази система позволява в реално време екипите на Спешна помощ да видят къде има свободни легла, преди това всяка болница ги въвежда.

„И до момента няма пациент, който да не е приет. Над 60 легла има свободни към момента, 21 екипа на Спешна помощ са в Пловдив и областта. Винаги сме имали дефицит на кадри, но по време на пандемията никой не е напуснал“, поясни д-р Стойнов.

За последните 24 часа Спешна помощ е реагирала на 248 повиквания, около 60 от тях са свързани с коронавируса. 14 души са хоспи в пловдивските болници за последното денонощие.

Планира се в поликлините да заработят кабинети за диагностициране на коронавирус като част от новите мерки, оповести от здравния министър.

Още

Екипи от 2 частни болници подсилват ковидната „Св. Мина“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...