Quantcast
Новини Пловдив » Важно » След ултиматума на Каназирева: Важно заседание в Карлово, решават за болницата
COVID-19 Важно Карлово Регион

След ултиматума на Каназирева: Важно заседание в Карлово, решават за болницата

Дани Каназирева
Дани Каназирева

Местната власт в Карлово се събира, за да реши какво ще прави с ръководството и организацияна на общинската болница. Спешното заседание днес е на Общинския съвет, кмета д-р Емил Кабаиванов и медицинския съвет.

Карловските първенци са поставени пред труден казус, след като завчера областният управител на Пловдив и председател на кризисния щаб Дани Каназирева поиска оставката на управителя на общинската болница в Карлово – д-р Христо Пелев, с мотивите, че организацията в здравното заведение е лоша и има нарушения в документацията на пациентите с коронавирус.

В същото време в болницата не достига персонал и има болни медици от различни отделения. Преди дни завеждащата на „Инфекциозно отделение“ – д-р Анета Милушева, алармира, че положението е критично, и отказа да поеме отговорност за новооткритото COVID отделение.

„Аз съм лекар, не съм политик или търговец. Моята работа е да лекувам и помагам, колкото мога. За да си свършим добре работата, трябва да има някакви що-годе нормални условия на труд. Имаме заповед за разкриването на 31 допълнителни легла. Но болницата не е сградата, не е покрива, не са леглата, а е човешкият ресурс – хората, които лекуват. Не е въпросът болните да бъдат подредени на леглата – не може да не се осигури минимум качество на лечение и обслужване. Няма достатъчен човешки ресурс за тези легла“, заяви на живо в ефира на „Денят започва“ д-р Милушева.

Особено тревожно за нея е, че до момента „на късмет и магия“ е успявала да осигури легло за „всеки тежкоболен, на влошен в отделението или на дошъл отвън с дихателна недостатъчност“, след като от областния център Пловдив й се отказва съдействие.

„Няма да участвам в игра със залог живота на хората“, категорична беше тя.

Управителят на болницата – д-р Христо Пелев, обясни, че е извършена реорганизация и е освободен цял етаж.

Д-р Пелев
Д-р Пелев

„Целта е човешкият ресурс да се съхрани и затова е освободен третият етаж. Иначе се работи на две места“, добави той.

Проблемът с болницата и общинското здравеопазване е постоянна тема на обсъждане сред общинските съветници, увери председателят на общинския съвет Доньо Тодоров.

„Решение ще бъде взето, но то ще е изключително отговорно и ще е в полза на болницата, лекарите и жителите на общината“, заяви той и добави, че още днес започват консултации с всички заинтересовани.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева настоя, че проблемът в карловската болница се дължи на лошата организация в здравното заведение.

„Имам уверението на кмета, че ще има промяна в управлението, организацията и комуникацията, а и в контрола в лечебното заведение. Разговаряла съм с лекари от болницата и знам проблема от месеци, затова настоявам за промяна в начина на управление“, повтори пловдивският областен управител Дани Каназирева./ПловдивПрес

 

Още

Каназирева поиска отстраняването на шефа на болницата в Карлово

В ковид отделението в Карлово се задъхват, няма медици

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...