Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ангелов: В „Св. Мина“ ще се лекуват леки случаи, няма нужда от респиратори
COVID-19 Важно Градът Здраве

Ангелов: В „Св. Мина“ ще се лекуват леки случаи, няма нужда от респиратори

проф. Костадин Ангелов
проф. Костадин Ангелов

„В общинската болница „Св. Мина“ в Пловдив, която ще е COVID болница, ще се лекуват само леки случаи, така че няма нужда от респиратори там. Болницата е на по-малко от километър е УМБАЛ „Св. Георги“. Няма проблем при влошаване на пациент, той да бъде извизен от едната до другата болница“.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на Нова ТВ. Той за пореден път подчерта, че натискът върху здравната система е много голям, основният проблем е недостигът на персонал. Такъв пробелм обаче имало и другаде – в Германия например, посочи Ангелов.

„Хората трябва да останат разумни и да останат вкъщи. Ако искаме да пречупим гръбнака на тази епидемия, трябва да сме разумни“, заяви той.

Здравният министър подчерта, че приемът на хронично болните не е спрян. „Категорично не е спрян целият планов прием“, заяви той.

По отношение на някои липсващи лекарства в аптеките, здравният министър смята, че става дума за реекспорт. „Реекспортът ще бъде спрян. В държавата на национално ниво имаме достатъчно количества лекартсва. Но има и друго – не може при страх да се ходи до аптеката и да се купуват антибиотици. Имаме проблем с презапасяването“, поясни проф. Ангелов.

„Достъпът до здравна помощ е различен от наличието на легла. Той означава да стигнеш до лекар, да получиш помощ. Проблемът е един единствен – липсата на лекари и сестри. Той съществува от десетилетия“, коментира още проф. Ангелов.

Още

Още 22 легла в „Св. Мина“, екипи от частни болници ще й помагат (ОБНОВЕНА)
Нов черен рекорд: 43,2% заразени, 106 жертви на коронавируса за денонощие

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...