Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ангелов: В „Св. Мина“ ще се лекуват леки случаи, няма нужда от респиратори
COVID-19 Важно Градът Здраве

Ангелов: В „Св. Мина“ ще се лекуват леки случаи, няма нужда от респиратори

проф. Костадин Ангелов
проф. Костадин Ангелов

„В общинската болница „Св. Мина“ в Пловдив, която ще е COVID болница, ще се лекуват само леки случаи, така че няма нужда от респиратори там. Болницата е на по-малко от километър е УМБАЛ „Св. Георги“. Няма проблем при влошаване на пациент, той да бъде извизен от едната до другата болница“.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на Нова ТВ. Той за пореден път подчерта, че натискът върху здравната система е много голям, основният проблем е недостигът на персонал. Такъв пробелм обаче имало и другаде – в Германия например, посочи Ангелов.

„Хората трябва да останат разумни и да останат вкъщи. Ако искаме да пречупим гръбнака на тази епидемия, трябва да сме разумни“, заяви той.

Здравният министър подчерта, че приемът на хронично болните не е спрян. „Категорично не е спрян целият планов прием“, заяви той.

По отношение на някои липсващи лекарства в аптеките, здравният министър смята, че става дума за реекспорт. „Реекспортът ще бъде спрян. В държавата на национално ниво имаме достатъчно количества лекартсва. Но има и друго – не може при страх да се ходи до аптеката и да се купуват антибиотици. Имаме проблем с презапасяването“, поясни проф. Ангелов.

„Достъпът до здравна помощ е различен от наличието на легла. Той означава да стигнеш до лекар, да получиш помощ. Проблемът е един единствен – липсата на лекари и сестри. Той съществува от десетилетия“, коментира още проф. Ангелов.

Още

Още 22 легла в „Св. Мина“, екипи от частни болници ще й помагат (ОБНОВЕНА)
Нов черен рекорд: 43,2% заразени, 106 жертви на коронавируса за денонощие

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...