Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Младежите, отвлекли ученик на Гребната, с неуспешен опит да излязат на свобода
Пловдив Съд и Прокуратура

Младежите, отвлекли ученик на Гребната, с неуспешен опит да излязат на свобода

Заседанието протече при видеоконферентна връзка.
Заседанието протече при видеоконферентна връзка.

Младежите Християн Кочев и Кристиан Панайотов, обвинени в отвличането на 16-годишно момче, направиха неуспешен опит да излязат на свобода. По решение на Апелативния съд те остават в ареста.

На двамата са повдигнати обвинения за отвличане на 16-годишния С. М. на Гребната база, извършено на 21 май т. г.  с лек автомобил. Накарали го да се съблече гол и снимали с телефон видеоклипчета, с които Кочев го изнудвал за пари.

Апелативните съдии прецениха, че няма нови обстоятелства по делото, които да обосновават промяна на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми в по-леки. Намерените хладни оръжия в жилището на Християн Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление. Кристиян Панайотов е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда магистратите на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираха обвиняемите, а съдебният състав, прокурорът и защитниците бяха във втора зала в Апелативен съд – Пловдив.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...