Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Община Пловдив засилва контрола за спазване на мерките срещу COVID-19
COVID-19 Здраве Община Пловдив

Община Пловдив засилва контрола за спазване на мерките срещу COVID-19

Засилват проверките в автобусите
Засилват проверките

Екипи на Областната дирекция на МВР, „Общинска полиция“, „Общинска охрана“ и Пловдивски общински инспекторат започват съвместни проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID – 19. Решението бе взето по време на онлайн заседание на Общинския кризисен щаб.

Ще се следи за ненарушаване на предписанията на Министерство на здравеопазването, Областния и Общинския кризисен щаб. Патрулите на сектор „Общинска охрана“ ще контролират зоните на Главната улица, пешеходния мост на река Марица, кв. „Капана“, Стария град и автобусите на градския транспорт.

„За последните 20 дни в обществения транспорт сме проверили 1306 превозни средства, като са съставени 71 предупредителни протокола“, посочи Костадин Костов, началник сектор „Общинска полиция“.

Отделно шест екипа от служители на полицията, ПОИ и „Общинска охрана“ ще правят допълнителни проверки във всеки един от районите на Пловдив, като ще следят за изпълнение на мерките в магазините, заведенията, обществените сгради – за дистанция, за да няма струпване на много хора на едно място и за носене на предпазни маски на лицето. Ще се съблюдава и дали се осигурява необходимото разстояние между масите в заведенията за хранене и изпълнение на решението за работно време до 23.30 часа.

„При явно неспазване на мерките, ще наложим сериозни наказания“, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев. По думите му проверките ще се извършват по различно време, включително и през почивните дни.

Още

Масови проверки в автобусите в Пловдив, свалят пътници без маски
Над 550 проверки на автобуси за носене на маски и над 70 нарушения
Нов черен рекорд: 43,2% заразени, 106 жертви на коронавируса за денонощие
COVID в Пловдив: Десетима починаха, още карантинирани ученици

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...