Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Препоръчват „зелен коридор“ за възрастни в пловдивските магазини
COVID-19 Общество Пловдив

Препоръчват „зелен коридор“ за възрастни в пловдивските магазини

Дани Каназирева
Дани Каназирева

Галина ГЕОРГИЕВА

Да бъде въведен „зелен коридор“ за възрастни хора в магазините в Пловдив. Целта е хората над 65 години ще могат да пазаруват от 8 до 10 часа сутринта. Мярката има препоръчителен характер и беше обявена от областния управител Дани Каназирева.

Запазват се и досега приетите мерки – остават затворени нощните клубове, останалите заведения са с ограничено работно време до 23.30 часа, а музиката трябва да бъде намалена. Продължава да действа забраната за посещение в моловете на непълнолетни без придружител. Пенсионерските клубове се затварят.

Дани Каназирева коментира, че е отменила отчета за работата през последната година заради динамичната ситуация. „Аз се отчитам ежедневно пред всеки един гражданин. Не бягам от отговорност и ще се отчета, само да ми остане поне един час свободно време“, заяви тя.

Според Каназирева мерките в Пловдив не са закъснели. „Организацията в Пловдив е относително добра на фона на всички останали области. Медицинският щаб юли и август не е спирал да работи и по-голямата част от организацията беше направена до 1 септември. Взимат се навременни и бързи действия, за да се реагира на време. Денонощно съм на линия, включително и за Спешна помощ и за болниците – звъни ми се за приемане на тежък случай на млади хора с по-ниска кислородна сатурация и оказвам денонощно съдействие. Важно е да спазваме  мерките – да носим маски, да спазваме дистанция, за избягваме публични събития“, призова Дани Каназирева.

Според нея мярката за затваряне на нощните заведения трябва да бъде взета на национално ниво. „Ако нощните заведения не работят в Пловдив, а в София работят, пловдивчани ще ходят петък и събота в столицата и обратно“, каза още областният управител./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...