Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радев: Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на Прехода
България Важно Политика

Радев: Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на Прехода

Румен Радев
Румен Радев

Преди 31 години на днешната дата започна преходът на България към демокрация. Надеждите за справедливо общество на свободните граждани и свободната инициатива, за социална България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани. Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели. Това написа държавният глава Румен Радев в профила си във Facebook по повод 10 ноември – началото на демократичните промени у нас.

Той изрази мнение, че три десетилетия след началото на прехода корупцията е заменила идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Президентът набляга и на това, че пропастта между бедни и богати расте.

„Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода“, казва Радев.

„Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите“, отбеляза още Радев.

В изказването си той прави връзка и със сегашните антиправителствени протести.

„Лозунгът „Мутри, вън“ вещае края на узурпаторите на Прехода. Винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите“, каза Радев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...