Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Строят детската градина в Браниполе
Регион Родопи

Строят детската градина в Браниполе

Детска градина, архив
Детска градина, архив

Проект за цялостно изграждане на нова сграда на детска градина „Синчец” в село Браниполе спечели Община „Родопи”. Проектът е на стройност близо 3 милиона лева, а средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за изграждане, пристрояване,надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието. „Родопи” е една от 89-те общини, одобрени за финансиране от ведомството.

„Изключителна новина за Община „Родопи”. От близо десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината. Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти и
аз съм изключително щастлив, че още в първата година от мандата можем да се похвалим с такъв успех”, коментира кметът Павел Михайлов. Той похвали екипа си и подчерта, че работата на администрацията трябва да продължи по същия начин. „Работим сериозно и даваме заявка за един успешен мандат”, каза кметът на община „Родопи”.

Новата детска градина в Браниполе ще бъде модерна, с озеленяване. Тя ще замени старите
талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата.

Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.

„Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление. От началото на мандата проведохме неколкократно разговори с  министъра на образованието Красимир Вълчев, който обеща съдействие. Направихме много и се надявам това да бъде оценено. Искрено благодаря на министъра за разбирането”, каза заместник-кметът на общината Владимир Маринов.

С изграждането на новата детска градина в село Браниполе ще се реши голяма част от  проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. От ръководството изразиха надежда, че строежът ще започне скоро.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...