Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Учениците от 6. до 12. клас в Пловдив минават на онлайн обучение до 22 ноември
Важно Градът Образование

Учениците от 6. до 12. клас в Пловдив минават на онлайн обучение до 22 ноември

Иванка Киркова
Иванка Киркова

Галина ГЕОРГИЕВА

Учениците от 6. до 12. клас в Пловдив минават на онлайн обучение от 11 ноември до 22 ноември. Това обявиха областният управител Дани Каназирева, началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова и зам.-кметът Стефан Стоянов. Решението е на Областния кризисен щаб и е базирано на анализи на РУО и РЗИ, подкрепено е от Община Пловдив.

Иванка Киркова обяви, че децата до 5. клас трябва да се обучават в присъствието на възрастни хора. Директорите на училища ще преценят дали се налага обучение в електронна среда и за петокласниците, както и за начален етап. “ Тази възможност за големите училища ще осигури повече пространство за учениците от начален етап. Оставаме да следим ситуацията, на разположение сме“, обясни Иванка Киркова. След 22 ноември училищата ще направят графици за връщане на децата присъствено.

В останалите 17 общини учениците ще са на училище присъствено като на директорите се възлага да следват указанията, спуснати от Министерството на образованието.

„Трябва да сме съпричастни и да вземем най-правилните решения, да помислим за здравето на всички. Решението е подкрепено и от Община Пловдив и признавам, че съм спокойна, защото през миналата година във време на пандемия доказахме, че се справяме много добре”, призна Иванка Киркова.

Към вчерашния ден само в община Пловдив има 1054 заразени и карантинирани ученици, учителите са 134, а под карантина са 18 паралелки. Има общини, в които няма нито един случай на карантиниран или заболял.

Директорите на училищата могат да вземат решения за формата на училищно обучение според заповед на министъра на образованието от 26 октомври, както и кметовете на общините като председатели на общинските щабове могат да се възползват от възможностите да се действа локално.

„Надявам се навреме да сме взели това решение. Всички училища ползват активно облачни платформи за образование и повечето училища са подготвени за тази ситуация. Няма да е лесно за учениците и учителите, ще има напрежение и в семействата. Искам да призова колегите учители да се възползват от ситуацията. Може да се прави повече проектобазирано обучение, да се мисли за работа в групи дистанционно и да се използват видеовръзките само, за да се обсъждат резултати и да се дават задачи , каза зам.-кметът Стефан Стоянов./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...