Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Elite Track European от утре до 15 ноември в Колодрума
Колоездене Спорт Спорт Важно

Elite Track European от утре до 15 ноември в Колодрума

Силен колоездачен сезон в Колодрума.
Силен колоездачен сезон в Колодрума.

Шампионатът Elite Track European стартира утре в зала „Колодрума“ и ще продължи до 15 ноември. Събитието без съмнение е една най-важните прояви в календара на Union Européenne de Cyclisme. Участниците ще получат 22 титли (11 приза в 2 категории).

Сред жените участнички са: четирикратната олимпийска шампионка Laura Kenny, която ще води британския национален отбор, до нея ще застанат Elinor Barker и Katie Archibald, които бяха част от отбора спечелил златен медал в Rio de Janeiro 2016 в категория екипно преследване. Италия ще бъде представена от силния и конкурентен отбор, включващ Letizia Paternoster, Vittoria Guazzini и Maria Giulia Confalonier заедно с неколкократните световни шампиони на спринта в Европа – Daria Shmeleva и Anastasiia Voinova.

При мъжете Великобритания е представена от шампионите Matthew Walls и Oliver Wood. Испанският отбор е начело с екпертите Albert Torres и Sebastian Mora, а португалците – с Ivo и Rui Oliveira.

„Европейските шампионати The Elite Track са едни от основните събития в нашия календар, които всички в колоездачния свят ще гледат с интерес, благодарение на обширното предаване на живо по телевизията в цяла Европа. В продължение на 5 дни ние ще гледаме най-добрите Track специалисти на нашият континент. Локацията е уникална в чисто новия пловдивски Колодрум, който е едно от най-модерните европейски спортни съоръжения. Бих искал да благодаря на Организационния комитет начело с Българската колоездачна федерация, на Драгомир Кузов, на всички членове на нейната управа, на град Пловдив и кмета Здравко Димитров, както и на неговия заместник Георги Титюков, на спортния министър Красен Кралев, който подкрепяше това събитие от самото начало. Бих искал също да изпратя специални благодарности на доброволците, които въпреки трудната здравна ситуация работеха със сила и страст, за да организират по най-добрия начин това събитие, което без съмнение ще е невероятен успех“, коментира Rocco Cattaneo, президент на Union Européenne de Cyclisme.

Европейско първенство по колоездене на писта се провежда за първи път в България и привличането на това събитие в „Колодрума“ се дължи и на работата на екипа на предприятието „Многофункционална спортна зала“ начело с директора Галина Китена, които полагат много усилия за популяризиране на спортната зала и на Пловдив пред Европа и пред целия свят в тази сложна ситуация.

Европейското първенство ще се излъчва по БНТ 3 и Eurosport.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...