Quantcast
Новини Пловдив » Важно » БЛС: Самолечението е опасно! При симптоми на COVID-19 търсете джипито
COVID-19 България Важно Здраве

БЛС: Самолечението е опасно! При симптоми на COVID-19 търсете джипито

Рекорден ръст на заразените
COVID-19

Самолечението е опасно! Призоваваме гражданите при симптоми на COVID-19 да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия. Това заявяват от Българския лекарски съюз.

Във връзка със зачестилите публикации в социалните мрежи и сайтове, написани от лекари и представящи се за такива, в които се съдържат конкретни терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на COVID-19 или на положителни на COVID-19 пациенти

От БЛС заявяваме:

-Самолечение е изключително опасно!

-Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх натрупване в организма, което да причини внезапно и остро кървене в организма. Друга част от препоръчваните медикаменти са откровено безполезни в ситуацията и представляват търговска реклама на хранителни добавки.

-Протоколите, които се публикуват в научните издания, не съдържат конкретни търговски марки. Те се изпълняват от квалифицирани медицински лица и не служат за самолечение от страна на пациентите.

-Срещаната повторяваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна. Тя е съобразена с индивидуалното състояние на пациента и не може да се използва като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на близък лекарство не трябва да се взема без консултация с лекар.

Призоваваме гражданите при симптоми да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия. Нека да бъдем отговорни и да не се доверяваме на публикации, които ни „лекуват“. Самолечението е опасно!/ПловдивПрес

Още новини по темата

Доц. Мангъров: COVID-19 не се лекува с антибиотици, аспиринът помага

Борисов: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло!

Здравният министър: Самолечението при COVID-19 е изключително опасно!

Депутатът Младен Шишков с COVID-19 в болница: 14 дни съм като в сън

Проф. Иво Петров: Не взимайте лекарства срещу COVID-19 превантивно!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...