Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Гимназистите в Асеновград ще учат онлайн до 22 ноември
COVID-19 Асеновград Здраве Регион

Гимназистите в Асеновград ще учат онлайн до 22 ноември

Община Асеновград
Община Асеновград

На територията на Община Асеновград през последните 24 часа с положителен тест за COVID-19 са регистрирани 26 души. Статистиката бе представена по време на днешното заседание на Общинския оперативен щаб в града. С това общият брой на заразените в Асеновградско до момента достига 280. Всички пациенти са поставени или под домашна изолация, или са хоспитализирани, в зависимост от състоянието им. Към днешна дата няма заболели от коронавирус ученици или деца от учебните и детските заведения (училища, детски градини и ясли), разположени на територията на община Асеновград. С положителни проби са директор и помощник-директор на една от асеновградските гимназии, както и един учител от основно училище в града. Инспекторите от РЗИ срещат трудности заради пациенти, които при изследването си предоставят неверни данни и после не могат да бъдат открити и карантинирани, което води до риск за хората, с които те общуват или са имали контакт.

По препоръка на министъра на образованието Красимир Вълчев и по повод писмени искания на директори на учебни заведения в Асеновград, на заседанието на Общинския оперативен щаб бе взето решение да се продължи дистанционното обучение за ученици от 8-и до 12-и клас за периода от 12.11.20 г. до 22.11.20 г., включително. „Мотивът е да се намали разпространението на заболяването, тъй като на всички вече ни е ясно, че най-доброто лечение е социалната изолация“, каза пред присъстващите кметът на града и председател на щаба доктор Христо Грудев.

В COVID звеното към МБАЛ – Асеновград има 22 легла. Преминалите пациенти от започване работата на отделението през юли тази година са 135. От тях 81 са с потвърден положителен резултат. Починалите са 15 души. Двете вътрешни отделения на лечебното заведение разполагат общо със 70 легла, като без тези 22, остават 58. От тях със заповед на РЗИ – Пловдив са определени още 20. Те обаче не достигат, поради което в момента са подготвени за приспособяване още 15 легла. От 26.10.20 г. до момента през МБАЛ – Асеновград са преминали 71 пациенти. 52-ма от тях са с констатиран коронавирус и 19 – с пневмония. Починалите са петима, от които трима – COVID-19. В момента общият брой лежащо болни е 57. 22-ма са пациентите отделението за коронавирус и 35 – във Вътрешно отделение. Хоспитализирани за денонощието със съмнение за COVID-19 са 10 души.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград обстановката е спокойна. Няма напрежение. Не са установени и случаи на заболели от коронавирус. Във военното формирование на Асеновград има девет души под карантина, на трима от които тя изтича утре. Наблюдава се, че заболеваемостта там средно се движи в рамките на трима-четирима души за седмица. Двама от полицейски служители на РУ – Асеновград, са с COVID-19. Те са били в отпуска, преди да им бъде установен положителният резултат. А 39% от всички служители са в отпуск, болничен или работят дистанционно, с цел да не се допусне разпространение на коронавирус в сградата на асеновградската полиция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...