Quantcast
Новини Пловдив » Общество » „Демократична България“ иска ревизия на Общия устройствен план
Общество Община Пловдив

„Демократична България“ иска ревизия на Общия устройствен план

Съветниците от ДБ
Съветниците от ДБ

Общинските съветници от „Демократична България“ настояват за цялостна ревизия на проекта за изменениена на Общия устройствен план, за да бъдат защитени зелените площи. „Недопустимо е в текстовата част на документа да се прокламират добри намерения, докато от представените схеми и чертежи да се установява, че десетки имоти, в които се намират паркове, градини и междублокови озеленени площи са предвидени за застрояване“, заявяват от ДБ. Съветниците са внесли в общината становището си за изменение на плана, след като на 21 октомври организираха обществено обсъждане по темата.

„С цел подобряване на обществения транспорт и справяне със задръстванията проектът за ОУП трябва да бъде променен, така че да поставя приоритет на придвижването с релсов транспорт, велосипеди, споделено пътуване и пеша. Устойчивото бъдеще на Пловдив неминуемо преминава през намаляване на автомобилния трафик и изнасянето му максимално далеч от Централна градска част. По този начин ще се създаде и възможност за увеличаване на пешеходните и споделени зони в центъра на града, както и за защитаване на културно – историческото наследство.

Вярваме, че Община Пловдив ще се съобрази с нашата концепция, която включва над 50 конкретни предложения и ще възложи на проектантите, подготвящи финалния вариант на ОУП, създаването на стратегия, определяща по устойчив начин дългосрочното бъдеще на пловдивчани“, заявяват от ДБ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...