Quantcast
Новини Пловдив » България »  Удостояват актьора Руси Чанев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен
България Култура

 Удостояват актьора Руси Чанев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен

Руси Чанев
Руси Чанев

Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на президента на Република България да издаде указ за награждаването на Руси Чанев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Руси Чанев е изтъкнат драматичен и филмов актьор и сценарист. Най-известните му филмови роли са в „Авантаж“ (1977), „Осъдени души“ (1975), „Време разделно“ (1988), „Кръвта остава“ (1980) и „Мера според мера“ (1981). Съсценарист е на филмите „Мера според мера“, „Авантаж“ и „Хъшове“.

С друго свое решение правителството предлага на държавния глава да издаде указ за награждаване на режисьора Иван Иванов с орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството. Той е реализирал като кинорежисьор над 20 пълнометражни игрални филма, сред които „Звезди в косите, сълзи в очите“ и „Черните лебеди“, „След Края на света“, „Пътуване към Йерусалим“ и „Българска рапсодия“, сериала „Приключенията на Един Арлекин“. Филмите му се отличават с аналитичен подход, високи стандарти, професионализъм и изискан вкус. В тях участват плеяда от големи български актьори като Петър Слабаков, Николай Бинев, Леда Тасева, Георги Калоянчев, Васил Михайлов, Татяна Лолова, Стефан Данаилов, в режисурата му са повярвали световни звезди като Арманд Асанте и Удо Киир.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...