Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Асеновград кандидатства за реновиране на читалището и библиотеката
Асеновград Регион

Асеновград кандидатства за реновиране на читалището и библиотеката

читалището в Асеновград
читалището в Асеновград

Община Асеновград ще кандидатства с проект „Културна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“. Проектното предложение предлага общо функционално-пространствено решение за подобряване на енергийно-ефективността и функционалността на сградата, както и повишаване ефективността на трудовия и творческия процес.

Предвижда се подмяна на съществуваща дограма; подмяна на ВиК инсталация; ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови; подмяна на електроинсталация; въвеждане на енергоспестяващо осветление, структурно окабеляване, сигнално-охранителна инсталация; подмяна на пожароизвестителна инсталация; подмяна на мълниезащитна и заземителна инсталация; подмяна/модернизация на климатична инсталация; подмяна на
отоплителна и вентилационна система; ремонт на зрителната зала; подмяна на настилки; осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Общинската администрация ще кандидатства за финансиране и с проект „Културна инфраструктура“ – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на библиотека „Паисий Хилендарски“. СМР от проектното предложение са пряко насочени към повишаване енергийната ефективност на сградата.

Прогнозната стойност на двата проекта е общо около 3,6 милиона лева. Очаква се същите да стартират в средата на 2021 г.

Краен срок за реализация – декември 2023 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...