Quantcast
Новини Пловдив » България » Безработните може и да не ходят до бюрата по труда, „срещата“ с посредника – по телефон или мейл
COVID-19 България Важно Здраве

Безработните може и да не ходят до бюрата по труда, „срещата“ с посредника – по телефон или мейл

Опашките пред бюрото по труда растат.
Мярката е, за да няма опашки пред Бюрото по труда. растат.

Ваня ДРАГАНОВА

Безработните може и да не ходят до бюрата по труда, а да направят своята „среща“ с трудовия посредник с обаждане по телефона, изпращане на мейл или чрез профила си на сайта на Агенцията по заетостта. Засега тази мярка на агенцията против разпространението на COVID-19 се отнася за месеците ноември и декември и цели да се ограничат преките контакти на безработните със служителите на Бюрата по труда, както и струпването на хора, ако има опашки.

Тази възможност е за вече регистрираните безработни, които периодично трябва да се срещат с трудовите си посредници. Пропускането на датата води до прекратяването на регистрацията и оттам – до спирането на обезщетението.

Контактът с трудовия посредник трябва да бъде осъществен преди датата, посочена в регистрационната карта на безработния. „Безработните лица могат да се обадят от личния си телефонен номер (или посочения при регистрация в ДБТ), да изпратят съобщение по електрона поща (от личен/подаден при регистрация електронен адрес) или чрез профила си в модул „Личностен профил на търсещо работа лице”“, съобщават от Агенцията по заетостта.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...