Quantcast
Новини Пловдив » Община » Децата от социалните домове в Пловдив вече разполагат със собствени лаптопи
Общество Община Пловдив

Децата от социалните домове в Пловдив вече разполагат със собствени лаптопи

Компютрите все повече ще присъстват в обучението.
Компютрите все повече ще присъстват в обучението.

111 чисто нови лаптопа с лицензиран софтуер получиха деца, лишени от родителска грижа и настанени в домове на територията на Община Пловдив. Преносимите компютри бяха доставени на 11 ноември и децата вече работят на тях.

Лаптопите са осигурени от Министерство на труда и социалната политика /МТСП/ по „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“.

“Благодарим на доставчика за бързата реакция. Това идва в един изключително подходящ момент, когато учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение“, коментира зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

Лаптопите са модерни, бързи и с много добри възможности.

“Децата се радват на новата си придобивка, а същевременно с това се подобрява и тяхната дигитална грамотност, защото до момента те не са разполагали с индивидуално устройство”, допълни  зам.-кметът.

Програмата на МТСП цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка. Чрез нея учениците ще могат пълноценно да участват в дистанционната форма на обучение и няма да изостават от учебния процес.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...