Quantcast
Новини Пловдив » България » Доц. Ангел Кунчев: Лечението на COVID-19 е по решение на лекар
COVID-19 България Важно

Доц. Ангел Кунчев: Лечението на COVID-19 е по решение на лекар

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

Пандемията продължава да засяга Европа в изключително висока степен. Почти всеки ден се поставят рекорди и по заболели, и по починали. Това каза на редовния брифинг за разпространението на COVID-19 у нас главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Всички области в България са в червено. Средната заболяемост достигна 518 на 100 000. България като страна с най-меките мерки успява да задържи заболяемост и смъртност към средната в Европа. Тези показатели показват, че системата се справя, заяви доц. Кунчев.

14-дневната заболяемост и смъртност, за съжаление, продължава да върви стръмно нагоре. Втора седмица правим над 1000 теста на 100 000 население, което ни дава надежда, че данните са достоверни, посочи той.

Доц. Ангел Кунчев подчерта, че специфичните препарати за лечение на коронавирус, се използват по решение на лекар.

„Нито хидроксихлорохина, нито ремдесивира, нито рековалесцентна плазма са специфични препрати за лечение на това заболяване. Закупуването на антибиотици и всякакъв други хранителни добавки е излишно и няма да ви предпази, отбеляза главният държавен здравен инспектор./ПловдивПрес

Още новини по темата

Здравният министър: Смъртността у нас е съизмерима с тази в Испания и Франция

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...