Quantcast
Новини Пловдив » България » Д-р Миндов: Заразените са 3-4 пъти повече от обявените
COVID-19 България Важно

Д-р Миндов: Заразените са 3-4 пъти повече от обявените

Д-р Георги Миндов
Д-р Георги Миндов

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая. Това каза пред bTV председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов. По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща, каза д-р Георги Миндов.

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата. „Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той. По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там.

Според него не би трябвало да има разлика между триажа пред болниците и ДКЦ-тата. „По 4-5 000 пациенти положителни влизат в системата, още три пъти по толкова са заразените, с антигенните тестове са поне двойно“, каза той.

Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели. „Тук е въпросът как ще оцелеем, защото не става дума само за коронавирус болни, има хиляди други болести. Хората с инфаркти и инсулти не могат да влязат в болница, защото е всичко Ковид зони, обясни той.

Във връзка с думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, д-р Миндов заяви: „Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари. Когато следващият път почине някой колега, ще го накарам той да дойде да копае на гробището. Ами да свалим тогава и екипите на Спешна помощ и да лекуват по бански. Това е подигравка с колегите“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...