Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Инфекциозната клиника получи дарение – апаратура за близо 40 хиляди
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Инфекциозната клиника получи дарение – апаратура за близо 40 хиляди

Инфекциозна клиника
Инфекциозна клиника, Архив

Дарение на специализирана медицинска апаратура на стойност 39 850 лева получи Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ от КЦМ АД-Пловдив. То е предназначено да подпомогне денонощната работа на екипите в усложнената епидемична обстановка с нарастващия брой тежко болни пациенти от COVID-19. Договорът бе сключен преди дни, а доставената техника вече е в експлоатация, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Всички 17 апарата са произведени от световно признатия концерн за медицински изделия „Philips Respironics“. Доставеното от фирма „Респирон Ийст Юръп“ дарение включва два респиратора „BiPAP S/T Dream Station“, пет броя „CPAP Dream Station“ и десет кислородни концентратора „Everflo“.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ изказва огромна благодарност на КЦМ АД за поредния благотворителен жест. Дарената апаратура е от непосредствена необходимост и тя ще бъде в полза едновременно на медицинските екипи и на пациентите в общата битка с коронавируса, заявиха от лечебното заведение.

КЦМ АД е редовен и щедър дарител на УМБАЛ „Свети Георги“. През годините компанията е предоставяла безвъзмездно финансова помощ и е осигурявала специализирана медицинска техника за нуждите на няколко клинични звена.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...