Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Неучебен ден за всички ученици в Сопот днес
COVID-19 Образование Регион Сопот

Неучебен ден за всички ученици в Сопот днес

Шестокласник от Хасково и учител от Шумен са с коронавирус
класна стая

12 ноември ще бъде неучебен ден за всички училища в община Сопот. Това разпореди кметът Деян Дойнов. Мярката се въвежда спешно заради повишената епидемична обстановка в района и с оглед намаляване броя на новозаразени лица.

„В момента има действащи заповеди за големите градове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Аз мисля, че трябва да действаме превантивно, а не да взимаме решения след събитията. Резултати от проведено проучване сред учители и директори на училища показа, че 79,4% от тях смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение, а 76,8% смятат, че училищната среда е опасна за работа. Разговарях с директори и учители от Сопот и те споделиха с мен своите притеснения. Мисля, че тази мярка е правилна и трябва да наблюдаваме процесите, за да вземем адекватни решения и последващи мерки при необходимост“, заяви Деян Дойнов.
Кметът и общинската администрация са в постоянен контакт с директорите и преподавателите в училищата, както и с Регионалното управление на образованието в Пловдив за съгласуване и предприемане на последващи действия.
Още
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...