Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Асен Балтов: Никой няма да бъде връщан от болница
COVID-19 България Важно

Проф. Асен Балтов: Никой няма да бъде връщан от болница

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов

Започна реорганизация на болниците в София поради нарасналия брой на желаещите да проверят дали са инфектирани с COVID-19. Никой няма да бъде връщан или размотаван.  Това каза на редовния брифинг за разпространението на COVID-19 у нас директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

Тази реорганизация продължава и всеки, който е успял да обособи етаж или отделение, го пуска в действие. До края на седмицата в София може би ще имаме около 3000 легла за среднотежки и тежки случаи и около 400 легла за интензивно лечение, добави той.

Никой няма да бъде връщан или размотаван, но не може и веднага едно отделение да се преобразува. Самото преобразуване изисква време, посочи проф. Балтов.

Той благодари на кмета на София, че са разкрити COVID зоните, които облекчат останалите лечебни заведения.

„На този етап антигенният тест не е меродавен за нашата информационна система и трябва да се препотвърди от PCR тест. Ако човек не иска да направи това, трябва да се самоизолира, защото инфекцията не трябва да се разпространява, предупреди директорът на „Пирогов“.

Той допълни, че от следващата седмица организацията ще бъде на съвсем друго ниво. Увери, че натискът върху „Пирогов“ в последните 24 часа е намалял с една трета.

По думите му рековалестентната плазма се оказа, че в нея има антитела, като не всички спират коронавирусната инфекция. „Те трябва да се изследват със специални китове, които тепърва навлизат в Европа. Да, хубаво е да има плазма, но ако тя няма тези антитела може да бъде дори опасна. Ремдесивирът също е много тежък препарат с ограничено действие. Може да има много странични ефекти.“, посочи още шефът на „Пирогов“./ПловдивПрес

Още новини по темата

Доц. Ангел Кунчев: Лечението на COVID-19 е по решение на лекар

Здравният министър: Смъртността у нас е съизмерима с тази в Испания и Франция

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...