Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Сливат две отделения в МБАЛ Карлово, комисия ще следи работата й
COVID-19 Здраве Карлово Регион

Сливат две отделения в МБАЛ Карлово, комисия ще следи работата й

МБАЛ "Д-р Киро Попов"
МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Две отделения в карловската болница „Д-р Киро Попов“ ще бъдат слети – инфекциозното и новоразкритото COVID отделение. Това става след среща на местната власт в Карлово с ръководството на болница. Целта на сливането е максимално ефективно използване на кадровия и леглови потенциал в лечебното заведение, което сната ясно, че се задъхва в борбата с вируса.

На срещата са взети още няколко решения, едно от които е създаване на временна комисия. Тя ще заседава всяка сряда, ще изслушва управителите на двете здравни заведения в града – МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и „Медицински център 1“ и ще осъществява контрол върху дейността им. Членове на комисията са Председателският съвет към Общинския съвет в Карлово и председателя на Постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и екология в ОбС.

Ще бъдат изпратени и две писма. Първото до Медицинския университет в Пловдив с молба за съдействие – от ВУЗ-а да изпратят стажанти и студенти по медицина, желаещи да се включат като доброволци в COVID отделението в Карлово.

Второто писмо е до регионалното ръководство на Българския лекарски съюз и до РЗОК с молба за съдействие, даващо възможност и общопрактикуващите лекари да се включат в COVID кабинета в карловската болница.

Председателският съвет и общинското ръководство призовават екипите на всички медицински центрове и лаборатории, както и общопрактикуващите лекари, да се включат в дейността на COVID кабинета, създаден за първични прегледи на болни със симптоми на COVID-19 в МБАЛ „Д-р Киро Попов“, с цел съкращаване на времето за диагностика и започване на адекватно лечение.

Още

В ковид отделението в Карлово се задъхват, няма медици
Каназирева поиска отстраняването на шефа на болницата в Карлово
След ултиматума на Каназирева: Важно заседание в Карлово, решават за болницата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...