Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Условна присъда за гледачката, източила картата на възрастната си клиентка
Пловдив Съд и Прокуратура

Условна присъда за гледачката, източила картата на възрастната си клиентка

Елка Александрова (на заден план) и защитничката ѝ Веселка Тошкина-Боева.
Елка Александрова (на заден план).

Ваня ДРАГАНОВА

2 години условно с изпитателен срок от 4 години е присъдата на Елка Александрова, източила картата на възрастната жена, за която се грижела. За времето от 28 септември 2017 -а до 8 юли 2019 г. тя изтеглила с многобройни транзакции от  сметката на баба Елена 9220 лв. Александрова често преспивала в дома на възрастната жена, имала достъп до всички помещения и така успяла да открие не само банковата карта, но и листчето с пин кода, макар че то било на друго място. Ограбената жена имала пари, защото синовете ѝ живеят в Щатите и ѝ помагат.

„Много съжалявам, парите ми трябваха за лечението на баща ми“, каза днес пред Пловдивския окръжен съд Александрова. Тя призна изцяло вината си и обясни, че се опитва да върне парите и вече е издължила 3500 лв.

Прокурорът Иван Спиров поиска ефективна присъда, към която да се присъедини и условното й наказание от 6 месеца за престъпление по пътищата.  Защитата на Елка Александрова настоя за условно осъждане. Съставът, председателстван от съдия Екатерина Роглекова, постанови условна присъда, защото последното теглене на пари е направено след изтичането на изпитателния срок на предишното наказание.

Още

Гледачка източи картата на бабата, за която се грижи

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...