Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Борисов на инспекция в КЦМ: Защо е този зор да затваряме държавата?
Бизнес Важно Градът

Борисов на инспекция в КЦМ: Защо е този зор да затваряме държавата?

Бойко Борисов посети КЦМ
Бойко Борисов посети КЦМ

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов инспектират завода КЦМ в Пловдив и се обърна към директорите, че България върви добре благодарение на мощни компании като тяхната. Премиерът пусна във фейсбук профила си видео от визитата.

„4000 миньори работят в мините и всичко работи на макс, на износ“, похвали ръководството на КЦМ Бойко Борисов.

Директорът на завода обясни на министър-председателя, че работниците в завода са 2000.

„260 млн. лева ще бъде инвестицията в КЦМ. Носим ви сертификат.  Затова ни е важна инвестицията – цветните метали ще са необходими при всички нови технологии“, каза още премиерът, като допълни, че до 2050 г. трябва да има нула емисии.

„Ние сме най-добрият пример за кръгова икономика в България. Техниката ни е уникална за света“, каза директорът и запозна Борисов с работата в завода.

Министър Борисов заяви, че икономическото министерство ще подпомогне КЦМ и връчи сертификат на представител на завода.

„Ковид пандемията изисква иска спокойствие. Знам го от личен опит. Днес ми е 3-4 отрицателен тест и много се радвам“, разкри премиерът.

„И ние в Съвета на директорите изкарахме COVID“, вметна директорът.

„Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС“, прочет Бойко Борисов анализа на Евростат и се обърна към един от директорите на КЦМ – „Прочети останалото ти, да не кажат, че аз си измислям“.

„Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, изчете шефът на завода.

„Благодарение на такива като вас – иновативни, работещи, мислещи, само  България върви добре. Ако се стегнем и не се плашим, нашите герои – лекарите лекуват. По 1000 души вече връщаме на работа, всички сме минали вече Ковида.Защо е тоя зор за затваряне на държавата? Вие трябва да работите, да продължавате да давате високи заплати, хората ви да са с оптимизъм.  Трябва да го преодоляваме, за да може да догодина пак да пишат, че България се справя добре“, каза Борисов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...