Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Избраха най-активните училища в Пловдив СНИМКИ
Образование Случка на деня

Избраха най-активните училища в Пловдив СНИМКИ

9 училища получават награди
9 училища получават награди

На официална церемония сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив наградиха най-активните учебни заведения от Пловдив, включили се в Европейски ден на спорта в училище през тази година. 9 са общо призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони. За най-активно училище под тепетата бе избрано ПГЕЕ “Професионална гимназия по електроника и електротехника” , останалите подгласници са ЕГ “Иван Вазов”, СУ “Димитър Матевски”, ОУ “Тодор Каблешков”, ОУ “Гео Милев”, ДГ “Майчина грижа”, ОУ “Васил Петлешков”, СУ”Хр.Г.Данов”, СУ “Св. Седмочисленици”.

Близо 400 училища от над 200 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 25 септември. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE и отново бе подкрепено от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. Общо 28 учебни заведения от Пловдив взеха участие през тази година като това е най-голямата бройка за всички години до сега.

Училищата взели участие в най-много дейности от предложените ще бъдат наградени с отличие „Най-активно училище на 2020 г.“, което се връчва от българския координатор на програмата сдружение БГ Бъди активен, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.Те ще бъдат излъчени през следващия месец. Европейският ден на спорта в училище е част от Европейската седмица на спорт. Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище получиха сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...