Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Увеличават леглата за ковид в МБАЛ „Св. Мина“ със средства от правителството
COVID-19 Здраве Пловдив

Увеличават леглата за ковид в МБАЛ „Св. Мина“ със средства от правителството

"МБАЛ "Св. Мина"
МБАЛ "Св. Мина"

До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за обезпечаване на общинското здравеопазване в задълбочаващата се ковид епидемия. Това съобщи кметът Здравко Димитров след личен разговор с премиера Бойко Борисов, който се проведе в болницата, където се лекува градоначалникът.

Общинската болница „Св. Мина“ има работещо ковид отделение с 30 легла, което приема пациенти от началото на юли месец. Община Пловдив започна преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в изцяло ковид болница. От понеделник до момента са разкрити нови 60 места за прием на леки и средно тежки случаи.

„На този етап са осигурени медицински екипи за 90 пациенти, но капацитетът на болницата ще се увеличава до 150 легла. Необходими са още специалисти, оборудване и консумативи и точно това ще опишем в доклада до премиера“, обясни кметът. Той допълни, че Община Пловдив очаква заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата, за да може болницата да сключи допълнително споразумение с НЗОК.

„Информирах г-н Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския кризисен щаб до министъра на здравеопазването за възстановяването на специализираната белодробна болница „Димитър Кудоглу“, която не функционира от 2015 г. след решение на предишното ръководство на общината“, съобщи още Здравко Димитров и уточни, че администрацията има подготвена подробна количествено-стойностна сметка за необходимите средства за ремонта.

Още

Борисов се видя със Зико пред болницата: Здрав като камък, да си ходи
Каназирева: Да оставим МБАЛ „Свети Мина“ да работи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...