Quantcast
Новини Пловдив » България » Красимир Вълчев: Няма да има нулева учебна година
COVID-19 България Важно Образование

Красимир Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев

Няма да има нулева учебна година. Удължаването на учебната година през лятото е един от вариантите за наваксване на материала, тъй като около 40% от учениците в момента са на дистанционно обучение.

Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на БТВ.

По последни данни заразени с коронавирус са 630 деца и ученици и 1534 учители. Карантинирани са 15 170 деца и ученици и 2401 учители.

137 училища са преминали към обучение от разстояние в електронна среда. Най-много училища са преминали към онлайн обучение в областите София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Шумен и Русе.

Близо 1300 са училищата, в които няма регистрирани случаи на коронавирус.

„Няма вариант, в който да няма негативи. През лятото обсъждахме различните варианти – избрахме вариант на превключване. Трябва да се ходи на училище, доколкото е разумно и ситуацията позволява. От друга страна не може да си позволим едни и същи ученици да стоят вкъщи до март месец“, заяви Вълчев.

Той напомни, че ни предстои и грипна вълна през зимните месеци и тогава вероятно всички ще преминат на онлайн обучение.

Министърът обяви, че се обсъжда вече задължително носене на маски от учениците, когато са в клас, като и в момента някои училища въвеждат такава мярка. Според него маските трябва да са задължителни в час за учениците след 4-ти клас.

От думите на образователния министър стана ясно, че не се обмисля въвеждането на две дати за изпитите след 7-и клас, защото това създава неравнопоставеност. Възможно е отново да отпадне определен материал от изпита и това ще стане ясно до края на април.

Още

Красимир Вълчев: Детските градини ще затворят последни
Красимир Вълчев: Онлайн обучението ще се редува с присъствено

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...