Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър с важен призив за мерките и здравната система
COVID-19 България Важно Мнения

Здравният министър с важен призив за мерките и здравната система

проф. Костадин Ангелов
проф. Костадин Ангелов

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

„Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата“, посочи още Ангелов, цитиран от „Фокус“.

Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. „Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система“, обясни проф. Ангелов.
Министър Костадин Ангелов коментира и недоволството от „зелените коридори“ за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

„Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост“, посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. „Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

„Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани“, каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се. /ПловдивПрес

Още

На 5 минути викат Спешна помощ в Пловдив за случай с коронавирус

УМБАЛ „Свети Георги“: Не нападайте лекарите по време на война с пандемията!

7 учители, медсестра и дете в Графа сред заболелите в Пловдивско

Почина Максим Минчев

36 жертви, 7 от тях без други болести

39 % са заразените, спрямо изследваните за последното денонощие

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...