Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Зико в болница, изтощиха го и ядосаха от интервюта по телевизиите
COVID-19 Здраве Медии Община Пловдив Посоки

Зико в болница, изтощиха го и ядосаха от интервюта по телевизиите

Зико говори от болничната стая. Накрая го ядосаха
Зико при предишния си престой в болницата.

Телевизиите скъсаха от интервюта кмета на Пловдив Здравко Димитров тази неделя и ако така продължи, ще му се наложи да се възстановява от коронавируса повечко, коментират пловдивчани.

Вместо да си почива, за да е готов да „се върне в производството“, както нареди премиерът Бойко Борисов завчера, Зико се включваше от болничната стая и отговоряше на въпроси на напористи водещи, които му полазиха по нервите.

Облечен в удобен анцуг, градоначалникът се появи в Канал 3 при Илиана Беновска.

„Не съм спирал да работя, освен петте дни, в които бях в интензивното отделение. Правя оперативки от прозореца на болницата. Пловдив си има кмет, който работи, каза кметът на града Здравко Димитров в „Беновска пита“ по Канал 3.

„Той беше твърдо решен да продължи с разкриването на грешките на предишното ръководство на града“, вметват в материала редакторите от телевизията.

Разказвайки за своето заболяване от коронавирус, той обясни, че е изкарал 5 дни в интензивното отделение, но не се е стигнало до интубиране. Обяснявайки симптоматиката си подчерта, че при него е имало болка в цялото тяло и висока температура.

По отношение на болница „Свети Мина“ Здравко Димитров обясни, че е била пред закриване. Направено е всичко възможно да бъде вдигната на крака. Сега предстои възстановяването на бившата белодробна болница.

„Свети Мина“ вече е специализирана болница за лечение на коронавирус. Трябва да бъде направено и документално със санкция от министъра, за да може да сключва договори със здравната каса. В момента има 90 легла, а ще станат 150.

Димитров отбеляза, че с общи усилия ще бъде преодоляно и това препятствие. Системата прегрява и указанията трябва да се спазват.

Той коментира и темата за местните стадиони „Христо Ботев” и „Локомотив”. Димитров призна, че жалбата, която бе подадена, е оттеглена и в следващите дни трябва да започне доизграждането на стадиона.

„Още тази седмица подписваме за Ботев. За Локомотив сме готови също да подпишем. Жалбата за стадион Ботев е оттеглена. Говорих с Борисов преди два часа, който каза, че трябва по най-бързия начин да се започне строителството на двата стадиона”, каза Димитров.

„Не сме спрели работата по двата стадиона. Имаше административни пречки. Хубаво е да стане бързо, но има правила и закони, които трябва да се спазват. Нямам право да се предавам, градът чака на мен”, заяви пловдивският кмет.

Освен Беновска, на кмета Димитров налетя и друга напориста водеща – Мария Цънцарова, която временно пое „120 минути“ по бТВ. „Стоях вкъщи една седмица, после ме снимаха, появиха се усложнения и постъпих в болница. Миналия петък или събота се влоших и влязох в интензивното. Буквално за часове рязко се влоши състоянието ми – дишането ми се затрудни и кислородът в кръвта намаля чувствително.

Изследванията го показаха, но за щастие не се стигна до интубация. Бях поставен на друг апарат за дишане. Пет дни изкарах там, благодаря на докторите, справиха се перфектно! Благодаря на премиера Борисов, който каза, че изглеждам добре.

Той искаше да ме види, тъкмо бях излязъл от интензивното. Сега всичко е нормално, да се надяваме, че скоро ще бъда изписан. Утре или вдругиден ще направя тест, има си програма. Искам да ме изпишат, но си има правила, няма как, когато си болен това да се случи!

Не ми стига кислородът! За да не влиза премиерът, аз излязох пред болницата, а и бях с предпазни облекла, бяха взети всички мерки! Излязох с количка до стълбите! Не съм спрял да работя – когато е необходимо, хората от Общината идват отвън пред болницата. В постоянен контакт съм с тях. В Общината има много заразени, но тези, които останаха, работят много.

Около мен нямаше никого, не съм напускал болницата, бях на стъпалата, а другите бяха на 5-7 метра от мен. Какъв е проблемът? Премиерът на България идва при мен и вие сега ме питате що съм се видял с него!

Спазвал съм правилата, които са за всички. Не съм бил извън болничното заведение, не сте коректни! Моите уважения! Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров в разговор с Мария Цънцарова по bTV, след като бе включен в предаването „120 минути“ на живо от болничната стая, където все още се лекува от коронавирус. /ПловдивПрес

 

Още

Съботен цикъл: На унивайте, хора, доброто не е победено

Борисов се видя със Зико пред болницата: Здрав като камък, да си ходи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...