Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Градина на толерантността засаждат в Пловдив
Градът Общество Пловдив

Градина на толерантността засаждат в Пловдив

Седем кипариса ще бъдат засадени на бул. „Мария Луиза“ от представители на различни етнически общности
Седем кипариса ще бъдат засадени на бул. „Мария Луиза“ от представители на различни етнически общности

Градина на толерантността засаждат днес различни етноси в Пловдив като послание за мир.

Събитието е от 11 часа днес и ще бъде съобразено с всички епидемиологични мерки. По този начин Пловдив ще отбележи 16 ноември – Международния ден на толерантността.

Седем дървета ще бъдат засадени отново символично – тази година в градина на бул. „Мария Луиза“ в район „Източен“, със съдействието на районния кмет Иван Стоянов. Избраните дървета са от вида лейландски кипарис. Това ще е третата Градина на толерантността

В засаждането на дърветата по традиция участват ученици и студенти от шест общности – арменска, българска, еврейска, италианска, руска и турска. Седмото дърво в тези градини е символ на всички останали етноси, чиито живот, култура и история са свързани с най-стария жив град в Европа, съобщават от Фондация „Заедно“.

Традицията на общностите от града на тепетата започна през 2018 г., когато в Дондуковата градина (район „Централен“) бе създадена първата градина от лагерстремии, по идея на Кристиан Ангелов и приятелите му от младежката организация нa ОЕ “Шалом”. За съжаление, по време на първата вълна от епидемията, дърветата бяха унищожени и сега се възстановяват отново.

Инициативата на фондация “Заедно” се осъществява със съдействието на районните кметове на Пловдив, еколозите от общинските администрации по места и ОП “Градини и паркове”.

Втора градина на толерантността бе засадена през 2019 г. с красиви дървета от вида “Prunus Nigra” пред стадион „Локомотив“, в началото на парк “Лаута“ (район „Тракия“)./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...